Zakažite termin

Kontaktirajte nas i zakažite željeni termin.

Iva Šmigovec, dr. med.

specijalist psihijatrije  /  subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije

psihoanalitičar   /  sudski vještak za područje dječje i adolescentne psihijatrije

O meni

Rođena sam 1976.god u Bjelovaru. Završavam Opću gimnaziju u Bjelovaru 1994.godine. Spoznaje o povezanosti duha, uma i tijela, te njihovoj međusobnoj interakciji i sinergiji, uz promišljanja o životnom pozivu u adolescentnim godinama, usmjerili su me prema studiju medicine i kasnijem odabiru specijalizacije iz psihijatrije kao jedne od stepenica u cjeloživotnom učenju.

 

Medicinski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu završavam 2000. godine, te se odlučujem za specijalizaciju iz psihijatrije koja je bila sukladna mojim interesima .  Specijalistički ispit polažem na Klinici za psihijatriju KBCa Zagreb 2008. godine, a subspecijalistički ispit  iz područja dječje i adolescentne psihijatrije 2012. godine na Klinici za dječju i adolescentnu psihijatriju KBCa Zagreb. Radno iskustvo tijekom specijalističkog i subspecijalističkog staža stjecala sam pri Djelatnosti za psihijatriju u OB Bjelovar, na Klinici za psihijatriju KBCa Zagreb, tadašnjem Zavodu za dječju i adolescentnu psihijatriju, u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Zagrebu, te pri drugim psihijatrijskim klinikama. 

 

Dr. Iva Šmigovec

Bila sam vanjski suradnik u Zavodu za javno zdravstvo Bilogorsko-bjelovarske županije kao dječji i adolescentni psihijatar u programima primarne prevencije u području mentalnog zdravlja djece i mladih.  

Postajem sudskim vještakom za područje dječje i adolescentne psihijatrije 2013.godine. 

 

Moj primarni interes i prva ljubav iz adolescentnih dana je psihoterapija zbog čega sam se educirala već kao student medicine u psihoterapijskoj školi transakcije analize u Zagrebu.

Nakon teorijskih i praktičnih “ izleta “ u druge razne psihoterapijske škole, odlučujem se 2007. godine za edukaciju iz psihoanalize pri Hrvatskom psihoanalitičkom društvu u Zagrebu koju završavam i postajem punopravni član Internacionalne psihoanalitičke asocijacije ( IPA ). 

Tijekom dugogodišnjih psihoterapijskih edukacija počinjem raditi privatno kao psihoterapuet psihoanalitičkog smjera 2007. godine.

Sudjelovala sam kao autor radova na nizu psihijatrijskih i psihoanalitičkih konferencija i škola, u Hrvatskoj i inostranstvu. Procesi učenja na razne načine, nastavljaju se i dalje. 

Udana sam, majka troje djece.

Zahvalna sam danas svim svojim mentorima, supervizorima, psihoanalitičaru i učiteljima u Hrvatskoj i inostranstvu, koji su na sebi svojstvene načine prenosili  dijelove svojih znanja i psihoterapijskih vještina. Hvala im na ljubavi, mudrosti i strpljenju!


Dvije godine sam bila u teorijskoj edukaciji i superviziji iz dječje i adolescentne psihoanalize pri Institutu za psihoanalizu  društva “ Contemporary Freudian Society “ u NYC, SAD,  što je dodatno obogatilo moj psihoterapijski rad s djecom i adolescentima.